bakplaat met huisgemaakte proteïnereep met chocolade en gehakte amandelen

Homemade lunchreep

Deze reep is makkelijk te maken en geeft je een gezond verzadigd gevoel. Met als basis Live Puri Meals poeder, heb je een reep boordevol eiwit, essentiële vetten, antioxidanten, vezels en vitamines en mineralen.

Ingrediënten:

  • 65 gr kokosolie
  • 75 gr ongezouten amandelpasta
  • 125 ml ongezoete amandel/rijst/soya/hennep melk
  • 130 gr Live Puri Meals Vanille
  • 40 gr amandelmeel

Toplaag:

  • 50 gr pure 70% cacao chocolade
  • 15gr kokosolie
  • 20gr amandelnoten grof gehakt

 

Bereiding

  1. Verwarm de kokosolie heel voorzichtig in de magnetron totdat deze vloeibaar is. Kokosolie heeft een laag smeltpunt dus heeft maar weinig nodig om te smelten. Goed in de gaten houden dus om te voorkomen dat het gaat koken. Meng vervolgens samen met de amandelpasta en de melk in een medium grote kom. Meng door elkaar met een klopper totdat het een samenhangend mengsel wordt. Voeg het Live Puri Meal poeder en het amandelmeel toe en meng goed met een houten spatel. Dit mengen duurt een paar minuten. Blijf de massa goed doorscheppen totdat al het poeder opgenomen is. Voeg de helft van de gehakte amandelen toe. Het deeg blijft kruimelig.
  2. Leg bakpapier in een platte bakvorm van 30 x 15cm en giet het mengsel in de bakvorm. Duw het deeg eerst goed aan met je handen en daarna met een lepel zodat het een platte koek wordt.
  3. Om de toplaag te maken, verwarm je de chocolade en de kokosolie samen even in de magnetron totdat ze vloeibaar worden. Roer goed door elkaar en giet over het deeg zodat het chocolademengsel over het gehele deeg verspreid is.
  4. Strooi de andere helft van de gehakte amandelen vervolgens over de chocolade heen.
  5. Plaats gedurende een uur in de koelkast. Snij in reepjes en smullen maar. Gekoeld het lekkerst!

Je kunt de lunchrepen twee weken bewaren in de koelkast.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *