Flensjes met stukjes appel, rode kiwi op een blauw bord.

Flensjes met extra eiwit

Deze dunne pannenkoekjes zijn om je vingers bij af te likken!

 

Ingrediënten:

  • 230 gram zelfrijzende bloem
  • 40 gram ongezoete Live Puri Active Vanille
  • 70 gram griessuiker
  • 4 eieren
  • 500 ml volle melk
  • 20 ml arachideolie zonder smaak
  • 20 ml gesmolten boter

 

Bereiding

  1. Neem een kom en meng er de suiker met de zelfrijzende bloem en het eiwitpoeder in.
  2. Maak in het midden een kuiltje waar je de eieren in losklopt.
  3. Voeg dan langzaam onder voortdurend kloppen de melk toe: zorg dat je een dik eierpapje hebt waar je de bloem langzaam in mee mengt (traag mengen dus). Als je teveel melk toevoegt, gaat de bloem in de “dunne” melk klonteren.
  4. Giet de olie bij in het beslag, smelt de boter in een pan, neem van het vuur, meng door het beslag heen en je pannenkoeken deeg is klaar om te gaan bakken.
  5. Maak een pan met antiaanbaklaag warm, dep een dikke prop van 2 keukenpapieren in olie en bestrijk er de bodem van de pan mee.
  6. Als de olie warm is, schep je een pollepel beslag in de pan. Zorg ervoor dat de hele bodem met deeg bedekt is door de pan in ’t rond te draaien.
  7. Bak de flensjes tot de bovenkant mooi drooggebakken is. Als de rand van de koek aan de pan kleeft, steek je deze voorzichtig los met een mes alvorens het flensje om te draaien. Bak nog even verder en herhaal.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *