Proteïne Carrot Mugcake

Mugcakes, we love it! Veel sneller dan dit, krijg je geen cake geserveerd. Je maakt een mugcake namelijk in de magnetron. Wel altijd opletten dat je niet voor de bruine korst gaat! Die krijg je namelijk niet maar het resultaat is wel altijd verrassend luchtig en lekker.

Eerder al maakten we deze Proteine Vanille Mugcake. Maar deze Carrot cake variatie bevat naast alle andere goodies, ook nog eens 50 gram groenten. De makkelijkste groenten van de dag! We gebruiken wat kruiden, gember en de Live Puri Active Chai om deze Carrot mugcake lekker verrassend te maken.

Bereidingstijden

1 min voorbereiden

2 min in de magnetron

Ingrediënten:

  • 60 gram banaan
  • 50 gram geraspte wortel
  • 25 gram havermout
  • 10 gram geraspte gember
  • 1 ei
  • 25 gram Live Puri Active Chai ongezoet
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel honing (naar smaak)
  • 100 gram kwark (optioneel)

Bereiding

  1. Doe de havermout, gember, banaan, kaneel, bakpoeder en het ei, 30 g wortel en Chai eiwitpoeder in de blender en mix ze kort door elkaar.
  2. Roer het restant van de wortel er door heen.
  3. Schep het mengsel in een mok. Het is handig de mok een heel klein beetje in te vetten zodat de cake er makkelijk uit komt.
  4. Zet het kommetje 2 minuten in de magnetron (op circa 900 watt).
  5. Draai de mok om op een bord en je mug cake is klaar.
  6. Een lekkere topping bij deze mugcake is magere kwark.
  7. Njoy!

Als je magnetron geen 900 Watt aankan, verleng je de kooktijd met 30 seconden op 750 Watt. Niet veel langer, want dan wordt de structuur van je cake taai en sponzig.

Dit recept is van Remke Vet van Fit Food Style. Op haar website combineert ze drie van haar passies; eten, sporten en fotograferen. Ze vindt het leuk om gezonde creaties te maken en deze vast te leggen. Haar foto’s zijn dan ook altijd plaatjes!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *