Bananenbroodmuffins op houten plank

Bananenbroodmuffins met vanille-eiwit

Na onze blauwe bessen muffins hebben we een nieuwe én gezonde variant gemaakt van deze heerlijke snack: bananenbroodmuffins. Natuurlijk ook weer boordevol eiwitten, waardoor ze ook heerlijk zijn als ontbijt. Hoe lekker is dat! De muffins zijn binnen een half uurtje klaar en super makkelijk te maken.

 

Ingrediënten voor 12 muffins:

  • 3 rijpe bananen
  • 25 gr of 1 zakje ongezoete Live Puri Active Vanille
  • 2 eieren
  • 140 gram Griekse Yoghurt (10% fat)
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 170 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een muffinbakblik in. Werken met muffinvormpjes kan natuurlijk ook.
  2. Prak de bananen tot een glad goedje.
  3. Voeg hierna de eieren toe en roer tot de bananen en de eieren een geheel vormen.
  4. Voeg hierna de Griekse yoghurt, de honing en vanille-extract toe. Blijf continu roeren.
  5. De bloem, het eiwitpoeder en het bakpoeder kunnen er nu ook bij. Mix alles goed door elkaar.
  6. Het deeg is  nu klaar, dus de vormpjes kunnen gevuld worden.
  7. Je kunt eventueel wat toppings bovenop doen, zoals blauwe bessen of pure chocolade. Zelf vind ik het lekkerder om dit pas achteraf toe te voegen.
  8. De muffins gaan 20 minuten in de oven tot ze mooi bruin zijn.

Puur genieten!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *